MULTITASKEN

2 januari 2011

MULTITASKEN

Een verschrikkelijke combinatie van te veel activiteiten op hetzelfde moment. Herkenbaar? Voor mij wel.MULTITASKEN 5

Het plannen van toetsen, huiswerk, werk, en leven. Dat laatste, ook wel sociale bezigheden schiet er vaak bij in. Niet omdat ik nou zo geniet van het eindeloze bikkelen en blokken aan sommetjes en formules waar ik de rest van mijn leven toch niks meer mee te maken ga hebben, maar omdat dat nu eenmaal de norm en de prioriteit is.

Nu bijvoorbeeld, schrijf ik deze onzin op, ben ik een vakantie aan het plannen, overleg ik met een van mijn (talloze) werkgevers en rond ik een Praktische Opdracht economie af. De Multitask theorie blijkt toch te kloppen.

Totdat ik niks te doen heb. Die zeldzame tijden van extreme luiheid maken van mij een onhandige, vergeetachtige, en ja, ongelukkige sukkel. Wanneer ik dan door de stad loop laat ik ten eerste alles uit mijn handen vallen, luister ik met een half oor naar de verhalen van vrienden en raak ik verstrikt in mijn eigen gedachten en dromen. Dan verander ik in een halve schizofrene zwerver, ver van de wereld en de realiteit, maar dat ben ik, en ik is wie ik moet zijn.

Nu ik mijn economie af heb, mijn werkgever even zijn mond houd en de mail over de vakantie de deur uit is, weet ik ook niks meer te schrijven. Ineens wordt alles zo beangstigend stil. Dan verdwijn ik weer in mijn dromen over later als ik groot ben. Reizen, zwerven en..leven. Leven wordt trouwens mijn woord van 2011.

Leven. Een prachtig woord, met een rijk aanbod aan betekenissen. Ik persoonlijk neem het woord niet te letterlijk, Ja, natuurlijk, ik ‘leef’. Maar in welke mate? Nou, dan moet ik je teleurstellen. Om de percentage-hype van politici even over te nemen; Misschien leef ik op dit moment voor 40%, tijdens school voor 20%. Tijdens feestjes daarentegen leef ik voor 100%. Kijk, dat is leven. In deze barre tijden van huiswerk, huiswerk, werk en plannen kan ik me er enorm op verheugen om weer helemaal levend te worden. Een uitnodiging voor een feestje is als een sleutel om uit mijn diepe, diepe ik-leer-dus-ik-ben-niet-kelder te komen.

Maar dit jaar wordt anders, dat beloof ik. Dit jaar ga ik me niet verstoppen in mijn duistere kelderwereld, nee, dit jaar, lieve mensen, ga ik leven. En dat zal ieder jaar een groter percentage leven worden. Want het wordt tijd voor mij om altijd 100% te zijn, om mezelf te zijn, en om even gezellig mezelf te quoten: Ik is wie ik moet zijn. Niks meer, niks minder.

Eens even kijken wat er nog verder in mijn planning staat.

Geplaatst door in de categorie Sociale cohesie

Reageer