De familie, het ware geluk en carrière

29 februari 2012

Een jonge vrouw van 21 jaar, onbekend voor de meesten en toch belangrijk genoeg om haar verhaal te mogen doen. Ja, dit ben ik. Net zo belangrijk en geïnteresseerd in het ongekende als jij. Opgegroeid als Nederlandse Marokkaanse in de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Met mijn broer als beste vriend en mijn zusje van net zeven, maak ik met trots deel uit van een gezin van vijf.

Mijn halfbroer, de oer-hollandse zoon van mijn vader is een puzzelstukje van mijn IK-verhaal. Gek en onbegrijpelijk maar me half-broer is bij ons allemaal zeer geliefd, ondanks het feit dat hij is opgegroeid met hele andere normen en waarden. Ikzelf eet een stroopwafel bij mijn muntthee en draag een oranje shirt met Koninginnedag. Zo ben ik net zo hollands als dat ik marokkaanse ben.

Ik ben een denker en stel mezelf veel vragen. Mijn motto is:”Het kan en het mag en ik doe het!” Soms als ik weg dwaal in mijn eigen gedachten, fantaseer ik mezelf in een wereld met alleen IK. Eenzaam en alleen en alles is van mij. Het is eerder een nachtmerrie dan een prachtfantasie denk ik achteraf, maar wie zijn dan toch al deze mensen om mij heen die ik niet ken? Zijn zij de figuranten van mijn film? Ben ik de hoofdrolspeelster van mijn IK-film? Toch wel een vraag die onmogelijk beantwoord kan worden, toch? De meeste mensen om mij heen vertellen mij ook dat ik soms te diep op verhalen in ga. Maar is dat dan niet de bedoeling in het leven? Wat gebeurt in het hiernamaals en waar geloof ik in?

Ik ben moslim, en haal ook al mijn rust uit de Islam. Een echte moslim is ook iemand die heel rustig is en veel geduld heeft en dat laat ik mij zeker geen twee keer zeggen. Ik vind het ook heel jammer dat ik me nog niet volledig heb verdiept in de Islam zoals het hoort en dat ik niet over voldoende kennis beschik over het geloof en hoe het allemaal begonnen is. Graag zou ik een jaar in Egypte een studie willen volgen om de arabische taal volledig onder de knie te krijgen. Ik ben wel een voorstander voor eigen keuzes maken en mensen laten twijfelen over wat zij willen geloven. Iemand die goed gelovig is zal binnen het westerse leven ook zijn geluk kunnen vinden met zijn/haar geloofsovertuigingen. Daarvoor vind ik ,dat niemand gedwongen moet worden een bepaalde levensstijl of geloofsovertuiging aan te nemen. Ik luister net zo goed muziek als dat ik mijn geloof uitoefen.

Muziek is mijn passie. Ik haal mijn liefde, verveling, vriendschap en zelfs gezondheid uit mijn muziek. Alles valt voor mij onder muziek als ik er maar van geniet. Zo kan ik luisteren naar een goed oud hiphop lied met een poëtische tekst maar ik kan ook genieten van een country song met een tekst over de liefde.

Zoals ik al zei, ik ben een rustig persoon en ik sluit mezelf het liefste voor het negatieve om mij heen af. Ik kijk op naar mensen die positief in het leven staan en die ondanks het negatieve rondom hun heen een lach op hun gezicht hebben. Ik kijk op naar mijn moeder. Zij is mijn voorbeeld in alle opzichten. Zo rustig en positief als ze is, de manier waarop mijn moeder leeft. Om je een idee te geven: Positief blijven als je op je 18e verhuist naar een vreemd land geen bekenden, alleen jouw man en zijn vrienden en echtgenotes, en dat na de bevalling jouw kleine dochter geestelijk gehandicapt is.Kunnen jullie het je voorstellen wat een sterke vrouw dit is die ondanks zoveel tegenslagen een voorbeeld in positiviteit voor mij is?.
Mijn moeder en ik hebben dezelfde interesses en houden ook van een debat of een fijne discussie. Toch valt een debat meer onder een hobby dan dat ik er werkelijk mijn carrière erdoor te laten leiden. Ik wil graag een carrière hebben waarmee ik voor mijn mening uit kan komen, en waarmee ik een zekere meerwaarde ben voor het bedrijf kan zijn. Om die reden heb ik ook voor de opleiding ‘communicatiemanagement’ gekozen. Deze opleiding laat mij zien dat communiceren belangrijk is en daar valt mijn denkwijze, mijn non-verbale/verbale communicatie en mijn mening onder. Ik heb geen specifieke voorbeelden van mensen wiens hun opvattingen gelijk zijn aan die van mij. Ik analyseer graag gesprekken voordat ik deze gesprekken beoordeel. Zo kan ik het bijvoorbeeld in bepaalde opzichten eens zijn met een streng gelovige moslim, maar vanuit een ander opzichte totaal oneens.Of ik ben het eens met een bepaald wetsvoorstel, maar met een ander weer totaal niet. En dat moet kunnen, vind ik. Een mens is net zo interessant als hij zichzelf maakt. Ik vind het voornamelijk belangrijk dat men een doel heeft in het leven, en bovendien sterk kan beargumenteren waarom hij/zij dat doel heeft of waarom hij/zij iets vindt. Alleen dan kijk ik op naar een persoon en ik hoef het dan niet eens te zijn met zijn/haar uitspraken.

Over 10 jaar heb ik hopelijk ” het ware geluk” gevonden. Een man aan mijn zijde die mij begrijpt, en een carrière waar ik mij helemaal in kan vinden. Ik wens een Leven vol familie en vrienden, liefde, geloof en gezondheid voor mij en ieder om mij heen.

Geplaatst door in de categorie Asri Jongeren

Reageer