Steve Jobs introduceert: iDie

10 oktober 2011

Afbeelding 1

Op 5 oktober was ik aan het ontbijten, toen ik het schokkend nieuws zat te lezen op Twitter via m’n iPad. Steve Jobs overleed op 56-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Natuurlijk werd het meest om hem gerouwd op het internet. Via Social Media ging het nieuws supersnel. De medeoprichter en oud-topman van Apple was een paar maanden geleden gestopt met werken vanwege zijn slechte gezondheid, maar helaas werd de ziekte hem fataal.

De hele wereld was in rep en roer bij de bekendmaking van zijn dood. President Obama, Bill Gates (concurrent en oprichter van Microsoft) en zelfs oprichter van Facebook Mark Zuckerberg rouwden om zijn dood. Zelf heb ik via Twitter honderden berichten gezien van bekende artiesten tot zelfs doodnormale mensen die verdrietig waren. Zoals ze zeggen, ‘One man die, One million cry’. Verschillende media hebben de hele dag aandacht geschonken aan de dood van Mr Apple. De wereld verloor een visionair en een briljante man die de wereld had veranderd met zijn gadgets. Hij is de man die de iPod, iPhone en iPad bedacht heeft. Hij wordt beschouwd als de pionier van de computerindustrie.

Apple
In 1976 werd Apple opgericht door Steve Jobs en Steve Wozniak. In 1985 werd Jobs ontslagen nadat er onenigheid ontstond. In 1996 keerde Jobs terug naar Apple om het bedrijf te redden, en dat heeft hij met succes gedaan. Apple werd één van de grootste bedrijven ter wereld. Apple stond bekend als bedrijf dat niets naar buiten liet over haar nieuwe projecten. Zelfs de medewerkers hadden een geheimhoudingsplicht. Steve Jobs stond bekend om zijn presentaties van zijn nieuwe producten en was het dus altijd afwachten voor de liefhebbers. Met veel (media) aandacht kregen we telkens nieuwe en innoverende producten die Apple had ontworpen. Denk maar aan de iMac, iPod, iPhone en iPad, allemaal producten die de wereld hebben veranderd.

In 2001 werd de iPod geïntroduceerd, een muziekspeler waarin je 1000 liedjes op kon luisteren. Ook dankzij Steve Jobs verdiende de muziekindustrie dankzij iTunes meer dan 15 miljard dollar. Dat terwijl illegaal muziek downloaden doodnormaal werd. Met de iPhone veranderde de wereld van mobiele telefoons. Door de iPhone is de opkomst van smartphone ontzettend populair geworden. Daarbij is de Appstore ontzettend populair. Veel internetondernemers zijn groot geworden met het ontwerpen van Apps. Daarnaast was Jobs ook briljant genoeg om een tablet in de markt te brengen, namelijk de iPad. Dit was de allereerste tablet dat ook het meest werd verkocht.

Conclusie
Zelf heb ik een iPod Touch en iPad in bezit, maar moet eerlijk zeggen dat ze beide ontzettend goed en innovatief zijn. Wij zullen allemaal Steve Jobs gaan missen, dat kon je ook zien via Twitter bijvoorbeeld dat mensen iSad gebruikten als hashtag. Door Jobs kennen wij de wereld van touchscreens, innovatie, design & kwaliteit. En als het gaat om iDie, dit zijn de woorden van Jobs:

‘Mezelf eraan herinneren dat ik binnenkort dood ben, is het belangrijkste gereedschap dat me helpt om de grote keuzes in het leven te maken. Omdat bijna alles – alle verwachtingen van buitenaf, alle trots, alle angst om te mislukken – wegvalt in het zicht van de dood. Alleen wat echt belangrijk is blijft over. Jezelf herinneren dat je dood gaat is de beste manier die ik ken om niet in de val te trappen van denken dat je iets te verliezen hebt. Je bent al naakt. Er is geen reden om niet je hart te volgen.’ (2005)

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer