Snelwegschutter A.K.A Terminator

24 augustus 2011

Asri jongeren 79Je hebt het waarschijnlijk al over hem in het nieuws gehoord, de beruchte snelwegschutter. Al 37 keer heeft hij toegeslagen op verschillende snelwegen in het land, nogal schrikbarend voor de mensen die sindsdien met een kapotte autoruit zitten. Wonder boven wonder is er gelukkig niemand gewond geraakt, maar zo lang de snelwegschutter vrij baan heeft -en de politie niets kan doen- is het oppassen geblazen.

Nadat ik bij RTL-nieuws over de snelwegschutter had gehoord, begon ik te peinzen. Waarom zou zo iemand zoiets doen?
– Te veel schietgames gespeeld op z’n spelcomputer?
– Te vaak gepest op school?
– Te vaak geflitst en aangehouden door de politie?
Niemand weet het, ook zijn identiteit is nog altijd onbekend. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat de politie hem nog steeds niet te pakken heeft gekregen? Wat is dan nog het nut van al die camera’s dan op de snelweg?

En daar zit je dan op de bank, tijdens het tv-kijken komen er allerlei gedachten in je op. Het ene deel van mijn hoofd stelt vragen; hoe, wie, wat, en vooral ‘waarom?’. Het andere deel verwondert zich over het feit dat de schutter elke keer meteen raak schoot. Ik ben blij dat het geen echte kogels waren, anders zouden er zeker doden zijn gevallen.

Ikzelf had trouwens makkelijk slachtoffer kunnen worden; de schutter was ook bezig op de A4, dat is een snelweg waar ik vaak rijd, maar misschien is het nog beter om te zeggen dat het iedereen had kunnen overkomen. Nogal een enge gedachte. Mensen zijn nu waarschijnlijk banger voor een snelwegschutter dan voor flitspalen of politie.

Ik vraag me af of deze zaak ooit opgelost gaat worden; uit een onderzoek van Zembla bleek dat de politie maar 3% van alle aangiftes oplost. Véélste weinig natuurlijk. Hopenlijk zijn er op een gegeven momentwel getuigen die de schutter een keer in actie zien en z’n kenteken doorgeven, en (hopelijk) pakt de politie hem dan wel op.

Rij veilig en denk wat je rij-instructeur altijd zei, binnenspiegel, buitenspiegel, om je schouder kijken en dan pas invoegen, misschien zie jij hem ook!

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer