Reinier Prosee

20 december 2010

Asri Jongeren 2

Ik ben Reinier Prosee, 20 jaar oud en momenteel student aan Amsterdam University College(AUC). Ik ben opgegroeid in Heemstede en woon sinds twee jaar zelfstandig in Amsterdam Oost; om iets specifieker te zijn: de Carolina Macgillavrylaan. Deze stap naar plotselinge zelfstandigheid verliep soepel mede door het feit dat ik na mijn middelbare school drie maanden in Nieuw-Zeeland heb ‘gebackpacked’. Een geweldige ervaring voornamelijk vanwege de geweldige mensen die je op zo’n reis tegenkomt. Deze reis door Nieuw-Zeeland heeft tot op zekere hoogte ook mijn studiekeuze bepaalt: ik wilde in een internationale setting belanden.  Vanwege het internationale karakter van AUC was mijn keus dan ook snel gemaakt. Bovendien biedt AUC een gevarieerd programma, waar ik me als een persoon met vele interesses sterk in thuis voel.

Hoewel ik het zelfs nu nog erg lastig vindt om me vast te leggen op een bepaalde studierichting, is me een ding toch wel duidelijk geworden: als ik voor de klas sta ben ik in mijn element. Dit was me al eerder opgevallen, maar in de laatste twee jaar benik gaan beseffen dat ik hier later misschien iets mee moet gaan doen. Toen ik dan ook van Zahra Runderkamp te horen kreeg dat Jongerenorganisatie Asri nog mensen zocht voor het huiswerkcoachingstraject, was ik meteen enthousiast.

Ik geniet nu dan ook van de sociale interactie met de kinderen en haal veel voldoening uit hun progressie. Ik hoop dan ook dat ik de kinderen kennis kan bij brengen, maar een ding weet ik zeker: de kinderen helpen mij in ieder geval in mijn ontwikkeling als persoon.

Geplaatst door in de categorie Asri Jongeren

Reageer