Iliass Oulad Youssef

2 januari 2011

iliass Oulad Youssef Asri jongeren

Mijn naam is Iliass Oulad Youssef, ik ben 21 jaar oud, getrouwd en woon in Amsterdam. Ik studeer voorIslamitisch geestelijk werker aan de hogeschool INHOLLAND in Amstelveen. Naast mijn studie werk ik bij de KLM als documentatie-medewerker.

Voor ik aan mijn huidige studie ben begonnen, heb ik twee jaar gestudeerd voor leraar basisonderwijs. Daarbij heb ik veel stage gelopen en veel ervaring opgedaan. Verder heb ik ook huiswerkbegeleiding gegeven aan kinderen van de middelbare school. Al met al heb ik ruime ervaring met het werken met kinderen.

Ik heb ervoor gekozen om deel te nemen aan dit huiswerk-coachingstraject van jongerenorganisatie Asri, omdat ik het geweldig vind om met kinderen te werken en omdat ik de kinderen graag dingen bij wil brengen. Verder geeft het mij persoonlijk voldoening om naar huis te gaan met het idee dat ik de kinderen heb kunnen helpen, het zij met hun huiswerk of met andere dingen waar zij tegenaan lopen.

De kinderen die wij gaan coachen bij het maken van hun huiswerk zijn voornamelijk kinderen uit de 8e groep van basisschool de Waaier. Het leek mij daarom verstandig om de kinderen vooral te coachen in het plannen van hun huiswerk, aangezien zij daar mee te maken zullen krijgen op de middelbare school. Mijn taak bestaat voornamelijk uit het begeleiden van de kinderen bij het maken van en reflecteren op hun planningen, maar daarnaast ondersteun ik ook de andere coaches bij hun taken.

Als laatst wil ik nogmaals benadrukken dat ik heel dankbaar ben dat ik deel uit mag maken van dit project. Voor mij bestaat er niets beters dan het helpen van jongeren die dat nodig hebben, voornamelijk kinderen die nog aan het begin van hun leven staan.

Geplaatst door in de categorie Asri Jongeren

Reageer