Ik stem 12 sept.

3 september 2012

Nederland, of beter gezegd; Den Haag heeft een roerige tijd achter de rug. Een tijd die begon met de aanstelling van het kabinet Rutte en die eigenlijk nog niet geëindigd is. Want sinds het kabinet op 21 april definitief over zijn eigen snoeischaren struikelde, is het aan ons en de overgebleven politici om dit land door deze economische én politieke crisis te loodsen.

Vijf partijen vormen de huidige regering- het eens worden is met vijf partijen niet bepaald gemakkelijk. De Kunduz-coalitie kibbelt er maar op los. En dus wordt het hoog tijd dat wij, de burgers de kans krijgen om zelf de partijen voor een nieuw, goed functionerend kabinet te kiezen.

Hoewel de zaken er momenteel nogal deprimerend slecht voorstaan, kunnen wij er zelf voor zorgen dat we leiders kiezen die op verantwoordelijke wijze te werk zullen gaan, voor ons en onze toekomst.

Ik zeg ‘op verantwoordelijke wijze’ want bij het kabinet-Rutte had men blijkbaar nog nooit van verantwoordelijkheid gehoord. Wel van snoeien, dat was duidelijk. Mark Rutte was natuurlijk een serieuze leider en hij had het beste met iedereen voor, zijn handen jeukten om dus te gaan “snoeien”, bezuinigen in ABN, en dus snoeide hij. Jammergenoeg snoeide hij niet elk struikje een beetje bij – wat je verwacht van een volleerde tuinman of beter gezegd een volleerde politicus- nee, hij snoeide de rozenstruik helemaal weg en liet de buxushaag onaangeraakt staan.

Waar wij als Nederlanders al die tijd zo trots op waren; onze lieve schattige tolerante en aaibare verzorgingsstaat is al jaren langzaam aan het afbrokkelen. Dus meneer Rutte is niet verantwoordelijk voor alle schade, maar wel voor een aanzienlijk deel.

Maar we hebben helemaal geen tijd om depressief in een hoekje te hangen en te treuren om de financiele verwondingen die wij als land hebben opgelopen!

Op 12 september moeten we allemaal fris als een hoentje gaan stemmen op politici die ons door deze crisis gaan loodsen en ons als we geluk hebben de verzorgingsstaat teruggeven.

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer