Het gebruik van Apple producten een nieuwe trend?

10 maart 2012

Waar is good old Bill Gates die groot werd met zijn Microsoft gebleven? Het geld rolde bij hem om de minuut binnen. Is het leven nog zo goed, meneer Gates? Steve Jobs leek zijn positie te hebben ingenomen. Dit echter tot eind 2011 toen Tim Cook hem opvolgde in zijn rol als Apple CEO. Er wordt tegenwoordig nauwelijks meer gesproken over Bill Gates. Apple overheerst de wereld. De kracht van de leverancier is zo sterk dat het niet eens meer uitmaakt of Apple nieuwe apparaten maakt of het bij de huidige modellen laat. De consument zal de Apple producten toch altijd bewonderen.

de grote rij voor de eerste Apple flagship store in Amsterdam

Onlangs opende Apple zijn eerste officiële Apple Flagstore in Amsterdam. Voor de echte Apple fans is dit niet alleen een winkel maar een waar musuem. Dat men bereid was om uren in de kou te wachten tot de winkel zijn deuren bewees maar weer hoe mind-cracking Apple wel niet is. Een keuze tussen een Apple Iphone en een andere smartphone is zeker geen moeilijke beslissing en vooral niet voor de jeugd. Voor een liefhebber van een toestel met toetsen echter, is het touch-screen het enige nadeel. De inhoud van de telefoon daarentegen is uniek en top voor gebruik. De concurrentie kan dan ook niet op tegen Apple. Apple overheerst niet alleen audioapparatuur maar ook laptops, telefonie en zelfs TV begint op te komen als een nieuwe deelmarkt van Apple.

Om terug te komen op de vraag of het gebruik van Apple apparatuur een nieuwe trend is. Ja, zeker wel! Het bedrijf lijkt wel voor te lopen op de tijd met haar ontwikkelingen van de laatste jaren. Apple verbetert daarnaast de status van een persoon. Door een Apple telefoon te gebruiken, kan er aangetoond worden dat je als consument meegaat met de technologische ontwikkelingen. Sommigen kopen een product van Apple alleen om zich bij een groep aan te sluiten. Vertrouwde fans zullen ook zeggen, eens voor Apple altijd voor Apple, alles moet van Apple zijn.

Maar nu de hamvraag; Hoe ziet de toekomst er voor Apple gebruikers uit nu Steve Jobs er niet langer is? Men vraagt zich oprecht af of die toekomst er negatief uit gaat zien. Er zijn mensen zoals Jort Kelder die verwachten dat het neerwaarts zal gaan met Apple op de beurzen over een jaar of 10. Maar Apple gebruikers hebben hoop en Steve Jobs was misschien wel de mede-eigenaar maar hij produceerde zeker niet alleen. De nieuwe Apple CEO, Tim Cook, zorgt samen met zijn personeel voor verbetering en vernieuwing. Ikzelf denk dus dat Apple de markt zal blijven overheersen. Het bedrijf heeft namelijk vele jaren voorsprong op gebied van technologie. Zolang het een betaalbaar product is, met de top kwaliteit zoals deze nu is, zal Apple met elk product een trend blijven zetten.

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer