Help, mijn BB is dood!‏

18 november 2011

Vorige week was ik aan het pingen, toen de verbinding het niet meer deed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie dacht dat het T-Mobile was, aangezien zij vaker problemen hebben met hen netwerk. Ik probeerde van alles uit, 2G en 3G, batterij eruit gehaald en weer ingezet, maar niets hielp. Ik heb toen klantenservice gebeld, die zeiden dat er een landelijke storing was bij BlackBerry. Dan baal je als een stekker en ga je je afvragen waarom je geen iPhone hebt. Toch wel apart dat het vlak na de dood van Steve Jobs zoiets gebeurt bij de concurrent. Zou hij van boven lachend kijken?

Daar zaten alle jongeren die een BlackBerry hadden zonder ping. Op Facebook en Twitter stroomden de berichten vol van mensen die wanhopig waren nu ze niet kunnen pingen. Pas dan besef je hoe de smartphones ons leven hebben veranderd. Zelfs ik had er moeite mee, ik kon m’n mails niet inzien, kon geen nieuws lezen via Twitter en kon niet zien wat m’n vrienden aan het doen zijn. Ik ben officieel verslaafd. Ik geef het toe, RIM heeft van ons BB zombies gemaakt.

Na drie dagen was de storing verholpen. De storing was afkomstig uit een server in Engeland, daardoor was de storing bij alle klanten in Europa, Afrika en Midden-oosten. Dit was geen goede timing voor BlackBerry. De directeur van RIM heeft persoonlijk z’n excuus aangeboden, wat doodnormaal is natuurlijk. Gelukkig hebben ze aangegeven dat ze alle klanten tegemoet willen komen met gratis apps en gratis technische ondersteuning. Helaas is de Appworld van BlackBerry superslecht omdat er weinig kwalitatieve apps zijn voor Blackberry ivm van Apple. Daarnaast heb ik de neiging om m’n BB naar de muur te gooien.

Ik zou zeggen neem de iPhone, want dat ga ik ook doen. Heb je minder gezeur, lekker gratis smsen via whatsapp, vette apps en geen storing!

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer