Help, ik ga op vakantie!

22 juli 2011

Het is eindelijk zover voor Noord-Nederland, VAKANTIE! Ik heb er zin in en jullie waarschijnlijk ook. Iedereen is nu op een soort reserve accu aan het werk of op school bezig. Dat merk je echt aan iedereen. Dat ze met tegenzin naar werk of school gaan, weer die k*tkoppen van collega’s en leraren (niet allemaal natuurlijk) zien en (verplicht) groeten. En dan te bedenken dat vrienden en familieleden die in het zuiden van het land wonen, al lekker vakantie aan het vieren zijn.

Ik ga deze zomer ook genieten van mijn vakantie, en wel in Marokko. Mijn familie en vrienden bezoeken, op het strand liggen, toeristische plekken bezoeken en noem maar op. Een droomvakantie zou je zeggen. Nou vergeet dat maar, tenminste dat geldt voor de Marokkaanse gemeenschap.

De moeilijkheden van een vakantie beginnen al bij het boeken van je vlucht, DRAMA! Low-Cost bedrijven die zogenaamd ‘goedkoop’ zijn, nou als je klaar bent met klikken, dan schrik je je rot van de prijzen. Na de tickets komt het inpakken van de bagage! De eerste en tweede generatie Nederlanders van Marokkaanse afkomst brengen echt letterlijk alles mee naar Marokko. Van pindakaas tot sokken en nog meer van die gekke dingen, al helemaal wanneer ze met de auto gaan; dan worden ook apparaten als koelkasten en tv’s meegesleept.

De vakantiegangers die met het vliegtuig reizen krijgen te maken met de ellende van het vliegveld; uren in de rij staan, vervolgens een vlucht die vertraging heeft, bagage die kwijtraakt, you name it.

Maar uiteindelijk zit je toch in dat vliegtuig. Je ziet de landschappen, files en eengezinswoningen steeds kleiner worden, ‘Yes!’ denk je dan, weg uit van alle stress. Maar wanneer je vervolgens aankomt in Marokko, dan beginnen pas echt de grote stressfactoren te werken! Taxi’s, verkeer, familieleden die je willen uitbuiten, nietsgunners, lakse laatkomers, slechte service, dieven, enzovoorts!

Ondanks al deze eerder genoemde factoren ga je toch met een goed gevoel je vakantie vieren, Ik bijvoorbeeld ga ik ieder jaar naar Marokko en geniet daarvolop van mijn vakantie. Ik word omringd door vrolijke mensen, lieve familieleden, goede vrienden en natuurlijk de prachtige natuur! Één ding is zeker, wij Marokkanen kunnen geen afstand doen van Marokko,
omdat we geen afstand kunnen doen van onze identiteit! Ohja, fijne vakantie iedereen!

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer