Geld.

12 maart 2014

Bibi Espina - Bureau Asri - Jongerenorganisatie AsriGeld is belangrijk. Geld moet je verdienen. Geld geeft mij de vrijheid om te doen waar ik gelukkig van word. Voor mij als zangeres houdt dat in: zanglessen, gitaarlessen, een EP maken, jamsessies en concerten bezoeken. Maar ook de dingen die niet zoveel met investeren te maken hebben.

Een avondje stappen, een paar rondjes, daarna nog wat eten. En de volgende dag 50 euro armer. “Ga je mee naar Beyonce?’’ Ja natuurlijk! Zeg ik, met pijn in mijn portemonnee. Ik kan het geld niet missen, maar de ervaring al helemaal niet, dan maar een maand lang Euroshopper cruesli en geen kleren. Afijn, zo gaat het bijna elke maand. En hoewel ik in mijn hoofd steeds rijker word aan ervaringen, zo zie ik mijn bankrekening steeds kleiner worden.

Muzikant zijn is geen vetpot

Muzikant zijn is geen vetpot. En hoewel ik na mijn avontuur bij The voice of Holland meer bekendheid kreeg, het kunnen leven van alleen muziek is gewoon heel moeilijk. Daarom is voor mij muziek maken en daarnaast werken, mijn gouden combinatie. Maar als je gaat werken, krijg je te maken met belasting. Belasting, naar woord. Blauwe enveloppen, geen goed nieuws. Einde van de maand, moeilijk gezicht, als ik zag wat voor een groot deel van mijn ‘bijna altijd hardverdiende’ salaris er af werd gehaald. Dit kon toch niet!

En nee, inderdaad dit kon ook niet. Kennelijk spaart de belastingdienst voor mij, stiekem. En het was aan mij om dit elk jaar terug te krijgen. Voor mij heel interessant want kennelijk hebben studenten en part-timers het meest baat bij belastingteruggave. Zo gezegd, zo gedaan, het waarom en hoezo doen ze dit dan, die vraagstukken waren niet aan mij besteed. Ik dacht alleen maar aan de euro’s op mijn bankrekening.

Met lood in mijn schoenen, naar de site van de belasting, moeilijk, moeilijk. Niet leuk en niet makkelijk, naar mijn idee. Het nam een dagdeel in beslag, maar goed, hard work pays off. En dit deed het ook. Nog voor de zomer begon, had ik 300 euro of meer op mijn bankrekening staan. Mooi! Lowlands kaartje, boodschappen voor een avondje parkhangen, nieuwe gitaar. Oke, de keus moest ik nog maken, maar ik had in ieder geval al een goed doel 😉

Jaarlijks blijft zo’n 80 miljoen liggen bij de Belastingdienst

Ik ben Ambassadrice van Hoeveelkrijgjij.nl geworden, omdat ik het onbegrijpelijk vind dat er jaarlijks zo’n 80 miljoen! Ja miljoen, blijft liggen op een rekening, anders dan de onze. Het geld is al van jou, je hebt het al verdiend, het moet alleen nog even van de ene rekening naar de andere.

Bij Hoeveelkrijgjij.nl weet je al binnen 5 minuten hoeveel je krijgt. Gemiddeld 300 euro. Zelfs tot en met 5 jaar terug, dat bedrag kan aardig oplopen! Dus, heb je net als mij geen zin om daar heel lang mee bezig te zijn, en wil je gewoon je geld, dan is hoeveelkrijgjij.nlde oplossing! En voor mij, voor mij geldt, ik zit het liefst nog steeds voor de Albert Heijn met mijn gitaar en mandje, zonder een gretige hand van de belasting erin!

Bibi Espina - Bureau Asri

Bibi Espina is zangeres, zij gooide eind vorig jaar hoge ogen tijdens The Voice of Holland. Zij zet zich nu in als ambassadrice voor Hoeveelkrijgjij.nl. Doel is meer jongeren bewust maken van hun geld dat bij de overheid ligt te wachten. Het is hun belastingteruggave.

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer