Jongeren en de missie Afghanistan

31 januari 2011

De missie!
asri jongeren missie 2
Jaah! Het is officieel. We gaan weer naar Afghanistan en nemen mee: F16’s, mitrailleurs, en bazooka’s. Gezellig de taliban wegpesten en burgers schieten..oh nee..foutje. Herstel: burgers opleiden tot politieagent. Met F16’s dus.

Misschien ligt het aan mij, maar ik ben nog nooit in mijn leven een politieagent in een F16 tegengekomen. Ook de oom agenten met mitrailleurs lijken zich de afgelopen 16,8 jaar te hebben verstopt.

Nu zou ik kunnen denken dat dit alles een complot is tegen mij; natuurlijk zijn er politieagenten met dat soort absurde wapens, maar wanneer ik langs kom waggelen, springen ze snel met mitrailleur en al in de bosjes, zodat ik ondanks al mijn levenservaring en wijsheid nog steeds een rooskleurig beeld heb van ‘die onschuldige blauwe mannen’ op straat.

Natuurlijk is dit niet het geval, in Nederland loopt echt niemand met zo’n gigantisch wapen op zak, op schouder of waar men die dingen ook laat, nee, alleen in Afghanistan is het de bedoeling dat politieagenten als pakezels over straat gaan lopen. Oke, ik snap ook wel dat Afghanistan een heel ander verhaal is dan Nederland, met de nadruk op Nederland, maar toch.

Wie een wapen heeft schiet sneller dan degene zonder wapen.- Een zelfgemaakte wijsheid, die zo op een delftsblauw tegeltje zou kunnen, copyright Rosa- Maar ik meen dit serieus. Een goede vriendin ging ooit naar de open dag van de landmacht, waar ze talloze filmpjes zag over wat voor geweldige dingen die Nederlandse troepen doen in Afghanistan; scholen bouwen, voorlichting geven, hele dorpen opbouwen! Schrijnend feit is dat -en nu ga ik u teleurstellen- Afghanistan in/na die oorlog he-le-maal niet vooruit is gegaan!

Hoe durven die imbecielen in schutkleur leugens te vertellen aan een nieuwe lading potentiële imbecielen? Hoe durft Mark Rutte Nederland zo’n mislukte grap te vertellen? En hoe, vertelt u mij eens, hoe durft Jolande Sap haar partij zo ontzettend hard te laten vallen? Een heleboel vragen, en slechts één miezerig antwoord: VS/VN/NAVO vraagt, wij draaien.

Dit even latend voor wat het is zal ik nu In rap tempo doorgaan naar de volgende vraag -dit is geen quiz-: kent u, kent Rutte, kent de NAVO de term ‘Wikileaks?’
Kunnen wij allen niet met één druk op de knop alle mogelijke verschrikkingen van voorgaande ‘weldoenerige Afghanistan missies’ te weten komen?

Yes we can.

En is het dan verstandig om met die wiki-feiten in ons achterhoofd opnieuw op strooptocht te gaan, over de skeletten op de onbarmhartige zandvlaktes te banjeren, mitrailleur op de arm, blik op oneindig? Doen we dan niet met z’n allen een beetje alsof onze neus bloedt?
Domme, domme Mark Rutte. Slaafje van de NAVO, even stom als de rest. En nee, het bloed zit niet aan onze neus, Markie. Dat bloed, dat zit aan onze handen en na de komende missie zal misschien aan ons hele lijf bloed kleven. Afghaans bloed.

Dan zal jij, Mark, trots vertellen hoe goed de politie daar is geworden, dankzij ons he, en dan zal ik niet naar jouw hypocriete speech luisteren, nee. Ik zie het resultaat van de missie wel op wikileaks. Yes I can.

Geplaatst door in de categorie Actualiteiten & NU

Reageer