Robbi Meertens

Robbi Meertens > Jongerenorganisatie AsriHallo, ik ben Robbi Meertens, geboren in Amsterdam. Ik vind het moeilijk om mijn echte ‘ik’ te laten terugklinken in de woorden die ik schrijf, maar ik zal mijn best doen.

De afgelopen jaren heb ik in mijn leven maar naar één vast doel gestreefd. Dat doel was en is nog steeds dat ik nooit wil stoppen met iets leren. Wat ik ook doe, ik probeer altijd ergens een les uit te halen. De reden waarom ik dat doe is simpel. Als je ergens bent, of als je ergens staat in je leven, een moment waar je vastzit, en alles even heel vervelend is, een moment waarop je weg wil, dan is verandering je enige oplossing. En leren staat voor mij gelijk aan verandering. Verandering van je kennis, je ervaring en misschien ook wel van jezelf.

Als ik met de band waarin ik speel (European Daughters) op het podium sta en iets gaat niet goed, dan probeer ik daar niet boos om te worden. Nee, ik probeer te ontdekken waarom het misging en of het volgende keer anders kan.

Het is echter heel moeilijk om altijd overal het nut van proberen in te zien. Zo heb ik het op de middelbare school ( VWO, Gerrit van der Veen College) ook niet altijd even makkelijk gehad. Het heeft lang geduurd voordat ik inzag dat school voor jezelf is en niet slechts voor de maatschappij of voor die ene strenge leraar. Nu nog steeds heb ik lang niet altijd de discipline om zo veel mogelijk uit mijn tijd te halen. Het gaat volgens mij echter om het proberen en het bewust zijn.

Dit is één van de grootste redenen waarom ik bij Jongerenorganisatie Asri als huiswekcoach verder wil. Ik wil namelijk kinderen die moeite hebben met leren, of die gewoon veel te leren hebben, hulp bieden. En heel misschien zal mijn bijdrage wel een levenslang effect hebben.

Dat is waar ik naar streef, met het bewustzijn dat het niet makkelijk is. Dat ben ik,