Anass Kchikeche

Anass KchikecheHallo, Aleikum.
Mijn naam is Anass Kchikeche en sinds kort ben ik de nieuwe redacteur van Jongerenorganisatie Asri. Ik ben zelf journalist en schrijf ook columns over verschillende onderwerpen.

Geboren en getogen in Marokko en om precies te zijn in de koningsstad Meknes. Nu woon ik alweer 12 jaar in Nederland in Amsterdam-West. NAtuurlijk heb ik nu m’n Nederlandse identiteit en ken ik de Nederlandse normen en waarden! In mijn columns bij Asri zal ik het hebben over de Amsterdamse jongeren en de actualiteiten rond die groep.

De reden dat ik heb gekozen voor Asri is dat de manier waarop Asri zich inspant voor jongeren, mij erg aanspreekt. Jongeren zijn de toekomst en daarin moet geïnvesteerd worden! Ik heb hierbij één gezegde (ooit uitgesproken door Mahatma Gandhi) die ik nooit zal vergeten; ‘Be the change that you want to see in the world’.Naast het werk dat ik bij Asri doe, werk ik bij het marketingbureau CianoGroup. Wij houden ons bezig met diversiteit op het gebied van Marketing. Verder ben ik tevens producer van comedian Rachid Larouz, bekend van programma Raymann is Laat. Daarbij help ik hem met zijn theatershows.

Opvallend aan mij is dat ik een echte social media freak ben. Ik lees altijd het allerlaatste nieuws via Twitter, hou m’n zakelijke netwerk in de gaten via LinkedIn en blijf ik in contact met familie en vrienden via Facebook. Busy man, dat ben ik. Maar genoeg over mij!

Er wordt vaak gezegd dat een pen machtiger is dan een zwaard. Met woorden kun je meer pijn doen dan met een knuppel. Één ding is zeker, ik ben niet gewelddadig, maar liefhebbend voor de medemens. Dat is wat mijn geloof voorschrijft om te zijn als persoon.

Ik ga nu wel ophouden met typen, want ik wil niet alles over mezelf vertellen. Dus houd me in de gaten! Ik hoop dat mijn stukken jullie bevallen! Zo lang Nederland mij er nog niet uit heeft uitgeschopt, zal ik blijven schrijven!