Wie we zijn

Ontdekken wat jouw talent is. Mensen ontmoeten met dezelfde passie. De kans krijgen jezelf te ontwikkelen om indrukwekkend te zijn. Is dat niet wat iedereen wilt? Wij van Jongerenorganisatie Asri zien het talent en de passie van jongeren. Het lukt de jongeren echter niet alleen. Daarom zetten wij van Asri ons in jongeren volgens het motto “Ontdekken, Ontmoeten, Ontwikkelen!”. Wij van Asri staat er voor dat jongeren hun talenten ontdekken, elkaar ontmoeten en hun talenten ontwikkelen.

Alleen kan je veel moeilijker je talent en passie het beste uitdrukken, daarvoor heb je mensen om je heen nodig. Wij van Asri zien wijken vol mensen met een eigen cultuur en eigen verhaal die elkaar willen leren kennen en elkaar willen ondersteunen in elkaars talenten en passies. Wij zetten ons daarom in om buurtbewoners bij elkaar te brengen en de sociale cohesie en samenwerking te vergroten door te helpen bij wijkfeesten, bijeenkomsten en initiatieven door en voor buurtbewoners.

De Amsterdamse wijken kennen veel verschillende culturen en verhalen. Deze verscheidenheid zie je ook terug bij onze groep vrijwilligers en bestuursleden. We zijn als het ware een afspiegeling van de stad, zodat we beter op de behoeften en wensen van de jongeren kunnen inspelen en elkaars cultuur en verhaal kunnen leren kennen. Door deel te nemen aan onze activiteiten komt er vanzelf een betere integratie van elkaars achtergrond, behoeften, talenten en passies.

Het ontdekken en ontwikkelen van jouw talent en passie begint in je eigen wijk. Wij van Asri zien niets in grote instanties die bij projecten sommige wijken volledig over het hoofd zien. Wij geloven in wijkgericht investeren waarbij bewoners zelf betrokken zijn. Daarom zetten wij van Jongerenorganisatie Asri ons met de jeugd uit de wijk in om zich te ontdekken, te ontwikkelen, en elkaar te leren kennen. Ook zorgen wij dat grote instanties het belang van jongeren in onze maatschappij beter inzien. Wij staan volop in contact met jongeren, horen dagelijks wat voor hen belangrijk is en wat zij interessant vinden. Deze informatie is cruciaal voor de grote instanties die met deze jongeren werken. Wij zijn dan ook zeker bereid om deze informatie met hen te delen, opdat zij aanpakken en oplossingen kunnen bedenken die beter aansluiten op wat er onder de jongeren leeft.

Medewerkers

We hebben het nu uitgebreid gehad over wie wij van Asri zijn en wat wij willen bereiken. Toch is het fijn om af een toe een gezicht bij een naam te hebben. Daarom ziet u ieronder een lijst van onze medewerkers.