Wat we doen

De jeugd maakt momenteel een roerige tijd door, waar het de hulp van anderen harder nodig heeft dan ooit tevoren. Jongeren ontwikkelen zich op stormachtige wijze, worden meegenomen in de steeds grotere technologische ontwikkelingen en bevinden zich in een steeds sneller veranderende omgeving. Dit brengt problemen met zich mee die om flexibele en vernieuwde oplossingen vragen. Om onze missie na te streven – dienstbaar te zijn aan jongeren en onze visie van ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen te verwezenlijken – houden wij ons met diverse projecten en vraagstukken hieromtrent bezig.

Op basis van onze kennis en ervaring is het onze kracht om creatieve en bruikbare oplossingen te bieden voor de jeugd. Daar houden wij telkens in gedachte dat de jeugd zowel de samenleving van nu als de toekomst is. Oplossingen moeten daarom niet alleen gericht zijn of het heden of op de toekomst, maar gericht zijn op beide perspectieven. Innovatieve oplossingen bieden, die een toegevoegde maatschappelijke waarde hebben; voornamelijk voor de directe buurt waar de jongeren in leven. Daarbij staat het benutten van het maatschappelijke potentieel centraal.

De uitvoer van het zoeken naar oplossingen is voornamelijk gericht op het oplossen van inhoudelijke en strategische vraagstukken, waarbij we niet schromen om de handen uit de mouwen te steken en te helpen in de wijken. Een combinatie van enerzijds theorie en anderzijds praktijk om zo genoeg basis te verkrijgen voor duurzame oplossingen. Ook ondersteunen wij, als jonge en frisse dienstverlenende organisatie, graag andere organisaties met het ontwikkelen en realiseren van hun maatschappelijke visie en doelstellingen. Dit gaat gepaard met diverse sociale activiteiten door en voor jongeren, het uitvoeren van verschillende onderzoeken, het schrijven van adviesrapporten, het uitvoeren van projecten en festivals.

Het bereiken van een brede doelgroep en het verkrijgen van hun gedachtes over diverse maatschappelijke kwesties is voor meerdere organisaties een knelpunt. Wij van Asri zijn continue bezig om nieuwe vormen te vinden om mensen op eigentijdse wijze mee te laten praten over diverse maatschappelijke kwesties. De drempel verlagen voor passieve mensen, ingewikkelde en taboeonderwerpen bespreekbaar maken en het aansnijden van actuele onderwerpen op aansprekende wijze, zijn een paar manieren die wij hanteren om dat mogelijk te maken. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van communicatiemiddelen en social media. Ook maken wij gebruik van de kracht van het inzetten van kunst & cultuur bij het succesvol uitvoeren van conferenties, debatten, festivals en campagnes.