Workshops Media en Maatschappij

Een nieuwe reeks workshops staat voor de deur. Het bijzondere programma van de workshops Media en Maatschappij is samengesteld door jongerenorganisatie Asri en stichting Oberservatoire. In 3 weken, 3 dagdelen en door 3 trainers uit het werkveld krijgt men de kans een kijkje te nemen in medialand en verbanden tussen maatschappelijke ontwikkelingen te leggen.

De workshops zullen plaatsvinden op 18 en 25 maart en de laatste zal op 8 april met als standaard tijdstip 19.00 tot met 22.00 uur.

Programma:

18 maart: ‘Televisie en radio maken,’ gegeven door Luciano Simula, Filmdocent en mediacoach. Tijdens deze workshop neem je een kijkje achter de schermen; hoe maak je televisie, welke stappen worden er genomen om diverse programma’s te maken en hoe onderwerpen en thema’s worden verwerkt in mooie items en radiogesprekken. Ook zal Simula wat vertellen over de werkwijze van producenten en verschillen van tv en radio.

25 maart: ‘Teksten schrijven’ door de Marcel Duyvestijn, schrijver en columnist maar bovenal ‘master’ in het spel van woorden. Met deze workshop (praktisch) worden de vormen en opbouw van diverse stijlen behandeld en uitgelegd, met behulp van handvatten die Duyvestijn aanrijkt en de kneepjes van het vak die hij onthult kun je in de toekomst regelmatig zelf columns en opiniestukken schrijven. Oefening baart kunst!

8 april: ‘omgaan met Pers en Media’ door Fouad Sidali, communicatieadviseur, journalist en radiopresentator bij DichtbijNL NTR. Tijdens deze interactieve workshop wordt er uitleg gegeven in de wijze waarop massacommunicatie werkt, de verschillen tussen mediaproducenten, manieren om een interview af te nemen en hoe de journalist (en cameraman) functioneert en wat nieuws tot nieuws maakt.

Wil jij weten wat het verband is tussen media en maatschappij? Een blik op de maatschappij vanuit medialand ? Beïnvloeden van of deelnemen aan de media, meningen geven, bloggen of een opiniestuk uitwerken ? Meld je vandaag dan nog aan: info@Asri.nl (uiterlijk voor 16 maart).

GRATIS INSCHRIJVEN – JIJ KRIJGT IN 3 WEKEN 3 WORKSHOPS VAN 3 TOPTRAINERS.

Meld je vandaag nog aan: VOL=VOL

Deelname aan de workshops Media en Maatschappij is kosteloos maar niet vrijblijvend! Na aanmelding ben je verplicht deel te nemen aan alle drie de workshops.

De reeks workshops die in samenwerking met jongerenorganisatie Asri gerealiseerd zijn maakt onderdeel uit van het project  ‘Media jongeren’ van stichting Oberservatoire.

[gravityform id=”2″ name=”Aanmelden activiteit”]