Uitnodiging: forum (Young) Leadership in Stadsschouwburg

Uitnodiging forum young leadership in Stadsschouwburg Bureau AsriOp zaterdag 17 mei, van 9:00 tot 15:00 uur, vindt het CEDAR Leadership Forum 2014 plaats in de Stadschouwburg Amsterdam. Er vinden diverse paneldiscussies plaats waarin belangrijke onderwerpen centraal staan: smart cities, tomorrow’s leaders, internationaal zaken doen, diversiteit in de zakenwereld, de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en het creëren van kansen in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Er wordt een platform geboden aan leiders uit diverse lagen in de politiek, het bedrijfsleven en de samenleving van verschillende continenten die een inspirerend programma zullen neerzetten. Dit prestigieuze event heeft als doel transnationale ondernemers in Europa, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika te verbinden, zodat zij gezamenlijk nieuwe economische kansen kunnen ontdekken en exploiteren. Tegelijkertijd inspireert dit forum en stimuleert het succesvol ondernemerschap.

Young Leadership Program
Tijdens het forum zullen stedelijke jongerenorganisatie Asri, instituut Navigate Your Career en andere partners een vooraanstaande rol spelen in het Young Leadership programma. Onderdeel van dit programma is de interactieve tentoonstelling van young community leaders die op diverse gebieden in Amsterdam actief zijn. Hun leiderschap uit zich in de politieke arena, op het maatschappelijk middenveld, in de sportwereld, in het onderwijssysteem en in succesvol jong ondernemerschap. Veelal versterkt vanuit hun cultureel verrijkte achtergrond zijn zij rolmodellen die op hun eigen wijze een actieve bijdrage leveren aan de wereld van morgen.

Youth Employment: Generating opportunities
Jeugdwerkloosheid is een veelbesproken onderwerp. Internationaal gezien kampt bijna ieder land met hoge werkloosheidcijfers. Wat bindt de kansen en de aanpak van jeugdwerkloosheid in de uitdagingen van ieder land? Welke maatschappelijke oplossing verlicht de druk op de politiek? Zijn werkgelegenheidsmodellen innovatief genoeg toereikend om jongeren in het arbeidsproces perspectief te bieden? Welke rol speelt inspirerend ondernemerschap voor de volgende generatie? In een paneldiscussie zullen diverse internationale sprekers hun visie op deze vraagstukken geven.

Tomorrow’s leaders
De globalisering van de wereld neemt steeds verder toe. Dit vraagt om een nieuw type burgerschap die mondiaal georienteerd is. Tevens is een nieuw type leiderschap noodzakelijk op overheidsniveau, in het bedrijfsleven en in de samenleving. De vraagstukken voor deze leiders zijn hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van het gemeenschappelijke mondiale welzijn van onze planeet en haar bewoners in de 21e eeuw. Welke kenmerken dienen de leiders van morgen te bezitten? Hoe dienen zij hieraan vorm te geven? Waar zien we tekenen van dit nieuwe leiderschap? Wat houdt ons tegen?In een gesprek met specialisten afkomstig uit verschillende continenten wordt er ingegaan op deze en andere gerelateerde elementen.

Galadiner
Het forumprogramma wordt op zaterdagavond afgesloten met een exclusief galadiner. Tijdens dit diner is er divers entertainment en een meet & greet met internationale gasten. Dit is hèt moment om internationaal te netwerken. Kaarten voor dit galadiner zijn apart verkrijgbaar via de website www.clf2014.com.

Aanmelden
Het CEDAR Leadership Forum 2014 vindt plaats op zaterdag 17 mei van 9:00 tot 15:00 uur. Aanmelding vooraf is gratis, maar niet vrijblijvend. Er is een beperkt aantal plaatsen voor dit forum beschikbaar. Ga voor meer informatie en aanmelding naar de website www.clf2014.com.