Theaterstuk Jeugd Zeeburg (Studio52nd)

Voor het eerst…

Wat zou jij willen vertellen als je een podium kreeg? Met twee acteurs, met kostuums in een echt decor en met theaterlicht en alles wat jouw verhaal verder nog nodig heeft?
Tien kinderen (tussen 10 en 12 jaar oud) uit de Indische buurt kregen deze kans. Bij Studio 52nd leerden de kinderen hoe je een toneelstuk moet schrijven. Hoe je je eigen gevoelens en fantasieën om kunt zetten in personages, dialogen en scènes. Daarbij zijn ze begeleid door echte theatermakers!
Na de cursus hebben we de kinderen twee dagen meegenomen naar een huisje aan het strand en we gaven ze een leeg vel papier…

Met de toneelstukken die de kinderen schreven rond het thema Voor het eerst is vervolgens een team van professionele acteurs, regisseurs en vormgevers aan de slag gegaan. Zij brengen samen de ideeën, gevoelens, hersenspinsels, en grappen van de kinderen zo mooi mogelijk op een podium.
poster 18 & 19 jan
Het resultaat: Voor het eerst presenteert Studio 52nd een hilarische en ontroerende familievoorstelling met tien minitoneelstukken gespeeld door echte acteurs, met decor, licht, kostuums – alles er op en er aan. Inclusief een daverend en welverdiend applaus voor de jonge toneelschrijvers…

De voorstelling is gratis, dus neem je hele familie mee. Maar vol is vol, dus reserveer van te voren je kaartjes.

Datum 18 januari 15:30-19:30 / 19 januari 13:00-19:30. Locatie: Tropentheater
Regie: o.a. Pieter Kramer en Frank Lammers
Met teksten van: Fatmanur Buyukeken, Dennis Pinas, Ahmet Can Kayaalp, Aisha Raja, Souhaila Derraze, Fatima Hyas, Vera Assiam, Safae Ahkuk, Rosa Kroon.