Schoolmeisje weggepest om rood haar

TELFORD –  Een Brits schoolmeisje is haar school ontvlucht omdat ze vanwege haar rode haar door medeleerlingen met de dood werd bedreigd.schoolmeisje_717773d

Toen de 12-jarige Nicole Nagington vorig jaar september begon op de middelbare school in het Britse Telford, begonnen de pesterijen direct. Ze werd door een groepje van vijf meisjes tot het mikpunt van spot gebombardeerd. Ze werd geschopt, geslagen en zelfs bedreigd met de dood.

Het roodharige meisje besloot als oplossing haar haren te blonderen, zodat ze er bij zou horen. Maar dat mislukte. Ook de blonde Nicole was het slachtoffer van pesterijen. De pestkoppen stuurden haar briefjes met doodsbedreigingen als: ‘Alle roodharigen moeten dood.’

De ouders van het grietje hebben besloten haar van school te halen, voor de veiligheid van hun dochter. Nicole is zes weken niet naar school geweest en durft de straat niet meer op. “Ik ben heel verdrietig. Ik wil alleen maar dat ze me aardig vinden”, zegt Nicole tegen de Britse krant The Telegraph.

Volgens de vader van het meisje kwam Nicole vaak huilend en gillend thuis. Hij is kwaad dat de school geen maatregelen heeft genomen tegen de pesterijen. “Volgens de directrice was er niets aan de hand”, aldus Ian Nagington.

Nicole begint binnenkort op een andere middelbare school.