Reorganisatieplan Asri ‘meer gehoor geven aan het jongerengeluid’

Jongerenorganisatie Asri 1Persbericht

Jongerenorganisatie Asri verscherpt haar visie en wil meer gehoor geven aan het jongerengeluid in voornamelijk Amsterdam-Oost. Dit heeft het bestuur van Asri doen besluiten om Asri te reorganiseren. Zodoende kan er beter gewerkt worden aan en ingespeeld worden op datgene wat de jongeren bezig houden en tekort komen. Het reorganisatieplan is onlangs gepresenteerd aan vrijwilligers, medewerkers en betrokkenen van Asri. Dit plan wordt uitgevoerd door een delegatie van het bestuur en bureau onder leiding van dhr. Zkeyk (bestuur) en dhr. Ben Yerrou (bureau).

Een onderdeel van de reorganisatie is dat jongerenorganisatie Asri haar pand verlaat in verband met de achterstallige onderhoud van de verhuurder en het herhaaldelijk uitstellen van de renovatie. Dit heeft het bestuur en het bureau van jongerenorganisatie Asri doen besluiten om het pand te verlaten. Het bestuur van Asri heeft haar best gedaan om de lopende klachten te werken. In een ultieme poging is er op de Nationale Vrijwilligersdag getracht om middels een Extreme Home Make-Over de ruimte toegankelijker en functioneler te maken. Echter, zijn de klachten hierdoor niet verminderd.

De lopende activiteiten en projecten worden voortgezet op locatie en middels flexwerkplekken op IJburg, de Indische Buurt en het Science Park. Alle deelnemers en betrokkenen van lopende activiteiten en projecten worden via de mail of post hiervan op de hoogte gebracht. Ondertussen gaan het bestuur en het bureau van jongerenorganisatie Asri hard op zoek naar een nieuwe passende locatie. De jongeren van Asri willen een plek hebben waar de jongeren zich op hun plek voelen en aan hun wensen voldoet. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, maar ook een plek die representatief en functioneel is voor Asri-jongeren en medewerkers. Het dient een plek te zijn waar zij mensen kunnen ontmoeten, dingen kunnen ontdekken en zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.

Voor meer vragen over de reorganisatie van Asri kunt u mailen met Deniece Playfair via het volgende mail-adres: d.playfair@asri.nl

P.S. Jongerenorganisatie Asri wil u aan de hand van dit persbericht informeren, maar ook aanzetten tot het wijzigen van het adres voor een juiste verloop van de postontvangst; Jongerenorganisatie Asri, Pieter Oosterhuisstraat 134, 1087 HT Amsterdam.