(ook jouw) Stem!

(ook jouw) Stem!..stem-of-machtig

Wij, de mensen achter Jongerenorganisatie Asri zijn zwaar teleurgesteld in het huidige kabinet. We schrokken ons dood toen de lijst van bezuinigingen gepresenteerd werd. Niet alleen de bezuinigingen op kunst en cultuur, maar ook de bezuinigingen op onderwijs zijn zorgwekkend.

We vragen ons af hoe een regering kan besluiten om juist op de fundamenten van een gelukkige samenlevingen kan bezuinigen. Uit onderzoek bleek dat een deel van het geld dat vrijkomt door bezuinigingen voortaan uitgegeven zal worden aan een dierenpolitie. Natuurlijk is het geweldig als mishandelde dieren gered worden, maar is het niet even belangrijk om onze kenniseconomie een kenniseconomie te laten blijven?

Volgens ons is kunst niet een leuk extraatje, maar een visitekaartje van een prettige maatschappij. Stel je voor dat jij als creatieve jongere niets anders wil dan rappen, of schilderen, of schrijven, en dat je daartoe in de toekomst geen kans krijgt, omdat subsidies voor vrije geesten worden afgeschaft. De wereld zal een hele hoop missen als kunstenaars geen kans meer krijgen om hun werk te exposeren. Asri ziet de toekomst somber in, vooral omdat de regering zo rustig blijft. Welgeteld één VVD’er kwam, en sprak de woedende menigte toe. Hij beloofde minder (en dat houdt in?) te bezuinigen op kunst, maar daar stond tegenover dat hij wel meer ging bezuinigen op ontwikkelingshulp. De woedende massa werd furieus en schreeuwde net zo lang en hard tot de VVD’er het opgaf en van het toneel verdween. Achteraf gezien hadden we net zo goed niét met z’n allen op het Leidseplein kunnen staan; behalve een grote foto op de voorpagina van de krant, werd er weinig aandacht aan besteed.De regering zit duidelijk niet te wachten op tegenspraak.

En dan die andere demonstratie, op het malieveld in den Haag waar whizzkids (van middelbare scholieren tot hoogleraren) stonden te schreeuwen voor dat kleine beetje aandacht van de overheid. Natuurlijk waren er mensen van het nieuwe kabinet aanwezig. De afgevaardigden die in hun chique jassen met chique woorden de gedupeerde menigte toespraken. Een bijna middeleeuws tafereel. Gelukkig werden de politici door de menigte weggefloten, maar dichterbij een oplossing was niemand, en ook dit protest leek geen enkel effect te hebben op de regering.

Wat verwacht de regering dán? Moeten we massaal geen belasting meer betalen, moeten we massaal weigeren om nog naar (te) dure voorstellingen of exposities te gaan om de regering te laten merken hoe onbetaalbare shows ons leven aantasten? Waarschijnlijk hebben alle vanuit ‘het volk’ georganiseerde (ludieke) acties weinig zin.

Conclusie: wat ons rest zijn de verkiezingen. Grijp die kans dus om jouw mening naar voren te laten komen en de uitbreiding van onze blijkbaar doofstomme regering geen kans te geven. In Purmerend stemt een groot percentage op Wilders, lazen we in de krant. Wij van Asri, en alle Asri-jongeren (en al jullie familie en vrienden!) gaan ervoor zorgen dat Amsterdam in de peilingen lijnrecht tegenover Purmerend komt te staan!

Kijk even op internet naar de ideologieën van de verschillende partijen, stem desnoods de 50+ partij maar doe onderzoek, en ontdek dat er nog zoveel partijen zijn die wèl jouw mening delen. Met jouw stem zorg je ervoor dat we in de toekomst en sowieso regionaal nooit meer zo’n asociale, demotiverende en barbaarse regering krijgen.