Ondernemen is knokken!

Afbeelding 2Jongerenorganisatie Asri staat voor het ontdekken van talenten, elkaar ontmoeten en ontwikkelen. Asri wilt het ondernemend gedrag bij jongeren stimuleren. Ondernemen is knokken!. Het gevoel en de wil van doen en bezig willen zijn, maar vooral werken aan een goede toekomst waarin je elke voldoening eruit kan halen om een succes te maken van jezelf.

Van jongs af aan hebben kinderen ideeën over wat ze later willen worden. Dat heeft alles te maken met hun idealen, voorbeelden, passies, dromen en motivaties. Welke keuzes ze uiteindelijk maken, hangt mede af van hoe ze gestimuleerd worden en welke mogelijkheden en kansen ze krijgen.

Asri is met een drietal groep jongeren uit Amsterdam-Oost op bezoek geweest bij 18 ondernemers waaronder landbouwarchitecten, animators, vormgevers, designers en nog veel meer andere creatieve en unieke beroepen. In deze publicatie vertellen bedrijven op een leuke, nuchtere en inspirerende wijze ‘hoe ze zijn geworden tot wat ze nu zijn’! Aan de hand van deze publicatie hebben de jongeren vragen gesteld over die beroepen waar sommigen voorheen nooit van hebben gehoord.

Ook hebben de jongeren kennis gemaakt met allerlei onderwerpen waarmee ondernemers te maken krijgen, zoals leidinggeven, acquisitie voeren, financiën en personeelsbeleid. Daarbij zijn de jongeren aan het werk gezet om na te denken wat ze willen worden, waar ze precies moeten beginnen en wat ze allemaal nodig hebben. De basis ligt in het leren van en met elkaar over zelf gekozen onderwerpen. Als jonge ondernemer hoop je meer te leren over bijvoorbeeld management & het ondernemerschap. Het is voor de jongeren prettig geweest om daar met anderen uit verschillende branches over te kunnen brainstormen. Een aantal is ook net voor zichzelf begonnen, anderen zijn al jaren ondernemer. Met veel vreugde kunnen wij terugkijken naar een geslaagde activiteit waar de jongeren geprikkeld zijn voor het ondernemerschap en hun kennis hierover hebben doen vermeerderen.