NL DOET & OOST DOET, DOET U MEE?

NL DOET & OOST DOET, DOET U MEE?

Op 19 maart 2010 vindt de aftrap plaats van het nationale vrijwilligersproject NL DOET. Dit project heeft ten doel om verschillende ondernemers met elkaar in contact te brengen en samen iets terug te doen voor de buurt. Ook jongerenorganisatie Asri doet op deze dag mee. In samenspraak met de Plinten van Alliantie Amsterdam en de deelraad Amsterdam Zeeburg is besloten om samen op deze dag het kantoor van Asri een Extreme Home Make-Over te geven. Binnen een tijdsbestek van 24 uur wordt het kantoor omgetoverd tot een nieuwe werkruimte waarin de vrijwilligers van Asri hun taken kunnen uitvoeren. Asri laat met deelname aan dit project zien dat middels activiteiten die voor én door vrijwilligers zijn georganiseerd zeer veel bereikt kan worden!.

Op deze dag zelf zullen verschillende activiteiten plaatsvinden bij Asri. Zo zullen basisschoolleerlingen van verschillende basisscholen een workshop “Kennismaken met beroepen” krijgen. Deze leerlingen zullen gedurende deze workshops kennismaken met verschillende ondernemers opdat zij een beeld kunnen krijgen wat ondernemen precies inhoudt en welke gedachten en keuzes daarachter zitten. Dit heeft ten doel om het ondernemend gedrag bij jongeren te stimuleren. Ook zal er een presentatie plaatsvinden waarin het routeboekje van de ondernemers in Zeeburg zal worden uitgereikt. Ondertussen, werken vrijwillige jongeren hard samen om de Extreme Home Make-Over af te krijgen.

Een Extreme Home Make-Over kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een feestelijke opening. Tijdens deze opening zal de nationale vrijwilligersdag NL DOET worden afgesloten, waarbij het resultaat van de Extreme Home Make-Over zal worden gepresenteerd, jonge rappers uit Amsterdam Oost zullen optreden, een spandoek van Jong Ondernemerschap zal worden onthuld en een speciale track “Jonge Advocaten” zal worden gereleased.

Wij nodigen u daarom van harte uit om op 19 maart 2010 om 19.00 uur bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. De opening zal plaatsvinden in het kantoor van jongerenorganisatie Asri op de Batjanstraat 13, 1094 RC Amsterdam. En onthoud: NL DOET & OOST DOET, dus u DOET toch ook?