Lustrumeditie ‘Navigate Your Career’ bevestigt succesformule

Navigate Your Career - Succesformule

Met meer dan 130 ambitieuze young professionals, jonge en startende (aspirant) ondernemers als deelnemer dient de lustrumeditie van Navigate Your Career vanavond als een groot succes te worden gekwalificeerd. Voor organiserend bureau voor maatschappelijke creatie Asri is de ontmoeting tussen topondernemers en –managers uit diverse branches met jong talent tijdens de seminar en aansluitende business borrel geslaagd.

Navigate Your Career
In samenwerking met de gemeente Amsterdam (stadsdeel Oost) heeft maatschappelijk bureau Asri voor het vijfde opeenvolgende jaar Navigate Your Career georganiseerd. Navigate Your Career is een zelfstandig concept, waarin jonge ambitieuze startende (aspirant) ondernemers en young professionals in hun arbeidsontwikkeling worden verrijkt met praktische kennis, handvatten, tips en visies van diverse topondernemers en –managers uit het bedrijfsleven. Via interactieve lezingen en workshops krijgen de deelnemers praktijkverhalen te horen om hen te inspireren tot het denken in mogelijkheden en te wapenen tegen valkuilen. Eén van de sprekers bij deze editie, Hans Brandt (CEO Total Identity), legt uit: “Veel jongeren en jongvolwassenen dreigen door de crisis in een vacuüm te komen. Met onvoldoende perspectief zal hun productiviteit ook op lange termijn achteruit gaan. Dat is natuurlijk doodzonde, omdat er ook in deze generatie zoveel talent aanwezig is.”

Ook stadsdeelwethouder Thijs Reuten toont zich onder de indruk van het evenement: “Het is zeer bijzonder om zoveel talent met zo een diverse achtergrond bij elkaar te zien. Als gemeente is het belangrijk dat al deze talenten voldoende ruimte en ondersteuning worden geboden om hun ambities te laten realiseren en zo aan onze stad te blijven binden.Bram Has, vrijwilliger bij organiserend bureau Asri, sluit aan: “De heterogeniteit van de deelnemers versterkt het concept. Als organisatie geloven wij in de kracht van het individu die op verantwoorde wijze continu aanzet tot het denken in mogelijkheden. Door topondernemers en –managers met jong talent bij elkaar te brengen creëer je een inspirerende creatieve omgeving waarin bruggen worden gelegd via ambitie en de combinatie van theorie en praktijkervaring. Vanuit de organisatie kijken wij uit naar de volgende uitdagingen om bij te dragen aan het stimuleren van jong ondernemerschap en het promoten van jong talent.

De 132 uitgenodigde deelnemers van deze editie hebben in ieder geval een inhoudelijk ijzersterk programma gevolgd. Burhan (22 jaar) deelt zijn ervaring: “Dit is de eerste keer dat ik aan zoiets deelneem. Ik dacht eerst dat dit soort bijeenkomsten te moeilijk voor mij zouden zijn en bij dit soort evenementen alleen hoogopgeleide jongens in dure pakken kwamen. Beide is niet het geval. Ik heb veel geleerd vanavond.” Ook Francella (25 jaar) kijkt tevreden terug: “Na het afronden van mijn studie Media, Informatie en Communicatie afgelopen augustus lukt het mij niet om een baan te vinden. Ik denk daarom steeds vaker om een eigen bedrijf op te zetten, maar het lijkt me een grote stap. Door deze seminar heb ik daarin wel weer een stap gemaakt. Ik had over sommige van de dingen die in de workshops werden besproken nog nooit nagedacht, in andere dingen voelde ik me juist weer redelijk bevestigd. Dat voelt goed, omdat ik dan op de goede weg ben.

Business borrel
Tijdens de aansluitende business borrel hebben veel deelnemers de snelcursus netwerken van netwerkgoeroe en keynote speaker Charles Ruffolo direct kunnen toepassen. Vele visitekaartjes zijn uitgewisseld, koffieafspraken geregeld en mogelijkheden voor samenwerkingen besproken om elkaar in de toekomst te versterken. Founder van het concept Navigate Your Career, Ben Ahmed Ben Yerrou, ontving voor zijn jarenlange inzet met betrekking tot dit evenement van het netwerk van topondernemers en topmanagers een award. Hij zag samen met organisator Bram Has (van Bureau Asri) hoe meer dan 130 jonge ondernemers en young professionals ’s avonds zeer tevreden en geïnspireerd het gebouw verlieten. Navigate Your Career heeft haar succes opnieuw bewezen.

Zeer binnenkort staat het beeldmateriaal van dit evenement en de business borrel online op de website.