Jongerenorganisatie Asri voert “WE CAN”-campagne.

PERSBERICHT

Jongerenorganisatie Asri voert “WE CAN”-campagne.

Jongerenorganisatie Asri, gevestigd in Stadsdeel Zeeburg, zet zich in voor jongeren in de omgeving die hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Vanaf 20 februari 2010 heeft Asri zich ingezet om de “WE CAN”-campagne te promoten. Op locaties waar campagne werd gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen was jongerenorganisatie Asri aanwezig. Flyers en buttons werden verspreid onder de mensen, inclusief een korte toelichting over de inhoud van de campagne.

Ouderen en jeugdigen in Amsterdam Oost kregen informatie van de jongeren over de “WE CAN”-campagne. Daarnaast heeft jongerenorganisatie Asri bezoeken afgelegd aan wethouders en lijsttrekkers om hun mening over het onderwerp vast te leggen op beeldmateriaal.

In week 9 is het team van Asri-jongeren weer op pad gegaan om flyers uit te delen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 2 maart 2010 om 14 uur. Het team heeft winkelend publiek en scholieren/studenten in Amsterdam Oost benaderd en geïnformeerd over de campagne.

Jongeren hebben door deze campagne laten zien dat ook andere jongeren de noodzaak en het besef inzien met betrekking tot het tegengaan van vrouwengeweld. De actieve deelname van jongeren helpt andere jongeren om ook als actieve burger te participeren in zo’n mooi stadsdeel als Amsterdam Oost.

Jongeren uit Amsterdam Oost gaan verder met de actie en roepen iedereen op om een “Changemaker” te worden om samen vrouwengeweld tegen te gaan.

WE CAN Nederland

De “WE CAN”-campagne is in 2004 gestart in Bangladesh. Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Jaarlijks zijn miljoenen vrouwen op de wereld slachtoffer. Ook in Nederland liegen de cijfers niet. Naar schatting overlijden jaarlijks 60 tot 80 vrouwen aan de gevolgen van huiselijk geweld. Ruim 200.000 vrouwen zijn ieder jaar het slachtoffer van lichamelijk en seksueel geweld. 39% van de vrouwen is ooit slachtoffer geworden van seksueel geweld. 1 op de 6 meisjes is wel eens gedwongen tot seksuele handelingen. Er moet adequaat gereageerd worden op agressie tegen vrouwen. De mensen zelf moeten weer in beweging komen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Het doel van de “WE CAN”-campagne is: geweld tegen vrouwen tegengaan en het creëren van een verandering in de houding en opvattingen die aan dit geweld ten grondslag liggen.

Word “Changemaker”

Iedereen kan “Changemaker” worden. De voorwaarden zijn simpel: een “Changemaker” gebruikt geen geweld en gaat met zijn/haar omgeving het gesprek aan over mechanismen die geweld tegen vrouwen veroorzaken. Een “Changemaker” volgt een korte training en werft minstens vijf nieuwe “Changemakers”. Ook organisaties kunnen lid worden van de “WE CAN”-campagne. Wereldwijd zijn inmiddels al vijf miljoen “Changemakers” actief.

Kijk voor meer informatie op www.asri.nl en www.wecan.nl