Het Vaderfestival

Vaderfestival Jongerenorganisatie AsriEen jaarlijks terugkerend evenement over actief vaderschap in debuurt en in het gezin. Al  jaren is er aandacht voor de rol van moeders hierin. Nu is het tijd om de vaders eens op de voorgrond te stellen, met activiteiten het hele jaar door.

Het Vaderfestival is dus geen eenmalig evenement. Het hele jaar door organiseren we activiteiten voor zowel vaders met zonen als vaders met dochters. Dat gebeurt samen met de medewerkers van Impuls bij locaties van de buitenschoolse opvang, activiteitencentra, peuterspeelzalen, voorscholen, kinderdagopvang in samenwerking met basisscholen en migranten- en vrijwilligersorganisaties. Denk bijvoorbeeld aan: vaders en kinderen schilderen elkaar, rappen met je vader in De Aker, vaders coachen sportteams vanuit Het Anker, spelochtend voor vaders en kinderen in de speel-o-theek, samen knutselen, met de papa’s naar Artis en vaders lezen voor.

Er zijn ook activiteiten speciaal voor alleen de vaders: VITAMINE V organiseert tijdens het Vaderfestival 2010 in de Meervaart verzorgt Vitamine V een Round Table Sessie met Ahmed Ben Yerrou, Mimoun Radi, Ahmed Larouz, Mohammed Chaara en Rachid Larouz.. Ook zij zien dat Vaderschap een Voorrecht is… Of niet? Mannen EN vrouwen, wees welkom.

Kinderen; neem je vader mee naar de grote festivaldag op 3 november
En je moeder, oma, opa, tante, oom, neef, nicht … Op woensdag 3 november van 12.30 tot 17.00 uur is de jaarlijkse, grote festivaldag in De Meervaart. Een middag vol avontuurlijke activiteiten voor vaders en kinderen. De toegang is gratis. En natuurlijk zijn je moeder, oma, opa, tante, oom, neef en nicht ook van harte welkom.