Felicitaties aan Vereniging Flevoparkbad

Sportraad - Bureau Asri.jpg-largeOp 5 juni jongstleden heeft de Sportraad Amsterdam aan de Vereniging Flevoparkbad de Penning Sportraad Amsterdam 2015 uitgereikt. Sportraad Amsterdam is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeente adviseert over het Amsterdamse sportbeleid. De Penning Sportraad Amsterdam  wordt jaarlijks uitgereikt. Niet aan sporters, maar aan Amsterdammers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de sport in Amsterdam.Voorgaande jaren is de Penning onder meer uitgereikt aan Jolanda Hogewind, die zich heeft ingezet voor meer sport op het Calvijn met Junior College en Machiel van der Woude, oud-voorzitter van voetbalvereniging AFC.

Stedelijke Jongerenorganisatie Asri wil sport onder de jeugd stimuleren en organiseert al jaren sportactiviteiten op de pleinen. Zwemmen is een oprukkende sport onder de jeugd, onder andere door schoolzwemmen. Veel kinderen en jongeren blijven na het schoolzwemmen deze sport beoefenen. Het is dus van grote waarde dat er organisaties zijn, die voor het grootste deel met vrijwilligers werken, en kansen bieden aan onze jeugd om zich op het gebied van sport verder te ontwikkelen.

In het verleden heeft Stedelijke Jongerenorganisatie Asri zich hard gemaakt voor de Vereniging Flevoparkbad in financieel moeilijke tijden, en is ontzettend dankbaar dat de medewerkers van Flevoparkbad deze waardering hebben ontvangen. Het bestuur van Asri wil de Vereniging Flevoparkbad dan ook feliciteren met de Penning Sportraad Amsterdam 2015.