Bureau Asri betrekt nieuw kantoor

Na de geboorte van het Bureau Asri, is de volgende stap in de ontwikkeling daar: een vaste werkplek. Meerdere opties werden overwogen, maar uiteindelijk is de beslissing gevallen om kantoor te nemen in het Beehive gebouw op de locatie IJburg. Het nieuwe kantoor is gelegen aan de IJburglaan en zal de basis zijn van de nieuwe ontwikkeling die Bureau Asri zal doormaken.

De motivatie voor deze locatie is komt voort uit het feit dat er bij Beehive een open structuur is waar zij een bloeiplaats pretendeert te zijn. Inhoudelijk komt dit neer op een inrichting van 24 cubicles in één grote ruimte waardoor Beehive niet alleen betaalbare werkplekken aanbiedt aan creatieve ondernemers, maar tevens een platform en samenwerkingsverbanden binnen het netwerk faciliteert. Dit maakt het mogelijk om op een informele wijze contacten te leggen met andere instanties, organisaties en zelfstandigen en vervolgens samenwerkingen aan te gaan daar waar mogelijk. Beehive doet dit door aan te sturen op samenwerking, informatiedeling, wederzijdse inspiratie en aanmoediging van startende creatieve ondernemers uit zeer uiteenlopende disciplines. En dat maakt het verschil! De bloeiplaatsen leveren een toegevoegde waarde aan de ondernemers en de omgeving. Reeds is naar voren gekomen dat er organisaties gevestigd zijn welke eveneens gefocust zijn op jongeren. Dit biedt perspectief voor de toekomst.

Het aangaan van samenwerkingen is tevens één van de speerpunten van het nieuwe Bureau. De nieuwe weg die reeds ingeslagen is heeft ertoe geleid dat er geen permanente subsidies meer de kas binnenstromen, hierdoor is men genoodzaakt het Bureau op een creatieve en innovatieve wijze draaiende te houden. Het aangaan van samenwerkingen met verwante organisaties om problemen met betrekking tot jongeren aan te pakken is hier een uitstekend voorbeeld van. Daarnaast zal de focus gelegd worden op het aanschrijven van organisaties welke een kans bieden tot het uitvoeren van onderzoek. Hierbij moet gedacht worden aan het in kaart brengen van de interne communicatie en analyses om te kijken waar de kansen liggen voor desbetreffende organisatie in de toekomst.

“Al met al zal Bureau Asri zich bezig gaan houden met meer dan de jongeren in Amsterdam. Het is mijn doel om van het Bureau een organisatie te maken welke voor de hele maatschappij relevant zal zijn, maar haar achtergrond niet verloochend. Jongeren zullen nog steeds het kernpunt zijn van de visie van het Bureau, welke uitgebreid zal worden opdat de hele samenleving voordeel kan hebben van de kritische maatschappelijke visie van Bureau Asri. Het betrekken van het nieuwe kantoor biedt de basis om door te groeien en de ambities van het Bureau te vervullen!”, aldus de zakelijk leider Sjors Kremers.