Asri roept alle jongeren op om te gaan stemmen @ 2 Maart

Beste Student, Jongelui, Amice,pvv-of-studie

We mogen (weer) stemmen! Dit keer gaat het om verkiezingen in de Provinciale Staten, je kiest dan een afgevaardigde van een voor jou geschikte partij, in je eigen provincie. Ook wordt er door de gekozen kandidaten een Eerste Kamer gevormd. Dus je stem telt niet 1 keer, nee jouw stem telt 2 keer! Spannend? Jazeker. Want na de vele problemen waarmee het landelijke kabinet ons heeft opgezadeld, is het bijna onverantwoord om niet te gaan stemmen voor een betere toekomst.

Wat ziet jongerenorganisatie Asri nou eigenlijk als ‘de problemen’ die veroorzaakt werden door CDA, VVD (en de PVV)? Om te beginnen met het formeren van het kabinet: na maanden van formeren (ons wereldrecord formeren werd helaas verbroken door de Belgen) kregen we een kabinet waar je ‘U’ tegen zegt, ‘bent ‘U’ nou echt mijn regering?’ Voor autochtone cultuurbarbaren met drie koophuizen en een heleboel geld in the pocket en kids die al lang en breed afgestudeerd zijn, is het Mark Rutte-tijdperk paradijselijk, maar voor het overgrote deel van de bevolking heeft het nieuwe kabinet Nederlands trots afgepakt. ‘Nederlands trots? Ja. En dan bedoelen we niet ‘trots’ als in Rita’s ‘Trots op Nederland’ maar trots als in ‘algemene welvaart, sociale voorzieningen, een rijkdom aan kunst en cultuur, goed onderwijs en progressieve politici.Wat moeten wij in een land waarin we niets meer kunnen? Waar we het multiculti-sprookje opvoeren en niemand meer komt kijken? Waarin we ons superioriteitsgevoel verliezen aan een regering die zich enkel richt op het uitkleden van de maatschappij?

Verder krijgen we het knagende gevoel dat de regering niet naar ons luistert; na alle protestacties, de massale demonstraties in Den Haag en Amsterdam tegen de gigantische kaalslag en de toekomstige armoede door een tekort aan kennis en kunst, is er niets veranderd. Wordt er nog naar ons, ‘het volk’ geluisterd of is men daar in de regering alleen nog maar bezig met eigen belangen?

Om verdere disaster-coalities te voorkomen roept jongerenorganisatie Asri iedereen op om op 2 maart 2011 te gaan stemmen bij de provinciale verkiezingen. Dus: wil je dat er naar jou geluisterd wordt? It’s now or never.

Heb je het eigelijk wel gehad met de politiek? Geef niet op! Juist nu is jouw stem van groot belang. Wees dus slim en actief. Zet de maatschappelijke ontwikkelingen naar jouw hand!

Stem of Sterf , Nu of Nooit , Kies of verlies

Asri zegt ‘nee’ tegen de geplande bezuinigingen van de VVD, het CDA en de PVV. Wij jongeren laten ons niet op de kast jagen door mensen die het het slechtste met onze kennis en ontwikkeling voor hebben, en dus gaan wij samen voorkomen dat de samenleving wordt opgesplitst in autochtonen en allochtonen en andere oer-Hollandse hokjestermen. Samen leven, samen wonen, samen werken en dus ook samen stemmen.

Geef bezuinigingen, werkloosheid en discriminatie geen kans en red onze samenleving. Jouw stem telt!

Met vriendelijke groet,
Jongerenorganisatie Asri

Ps: Mocht het zo zijn dat mensen in je omgeving (vrienden , kennissen, familieleden) niet kunnen stemmen, vraag hen dan om een machtiging zodat jij degene bent die naar de stembus rent en zodat jouw mening gehoord wordt.