Asri op bezoek bij EYE

Donderdag 12 april hebben de jongeren van Asri een bezoek gebracht aan het nieuwe filmmuseum EYE dat een week ervoor door Hare Majesteit de Koningin feestelijk is geopend. Het bezoek stond in het teken van het kennismaken met diverse musea in Amsterdam.

Voorafgaand aan het bezoek hebben de jongeren een workshop gevolgd die het verleden, de architectuur en kenmerkelementen van het nationale filmmuseum behandelde. Ook is er lezing gegeven over de opkomende filmmakers met een bi-culturele achtergrond. De trends in de filmwereld zijn uitgebreid aan bod gekomen, en inbreng van de jeugd heeft tot nieuwe vooruitzichten geleid.

Door het bezoeken van het filmmuseum heeft de jeugd diverse exposities en films kunnen bewonderen. Ook kregen ze een rondleiding door de hele gebouw, het filmmuseum inspireerde velen jongeren die zich al langer interesseerden in de kunst en filmindustrie.

Het nationale filminstituut is een aanwinst voor Amsterdam en als jongerenorganisatie voelden wij ons geroepen om direct een bezoekje te brengen. De filmcultuur kenmerkt de dynamiek van de Nederlandse kunstenaars en filmmakers. Het programma dat door onze programmacoördinator Sven is opgesteld heeft ervoor gezorgd dat er binnenkort nog een activiteit zal plaatsvinden om jongeren kennis te laten maken met de makers en producenten van films en documentaires. De workshops worden verzorgd door studenten van de kunst- en filmacademie.