Aanstaande zondag 1 juli : Keti Koti festival

Kom aanstaande zondag 1 juli om kwart voor tien naar het waterlooplein en join de bonte Big Spikri-optocht naar het Oosterpark! Een kleurige stoet festivalgangers zal begeleid worden door energieke brassbands -en samen met jou- de straten van Amsterdam vullen met muziek, kleur en plezier.

Als de Big Spikri optocht in het Oosterpark is aangekomen, vindt de officiële herdenking van het slavernijverleden plaats. Burgemeester Eberhard van der Laan, demissionair premier Mark Rutte en voorzitter van het NiNsee, Eddy Campbell zullen alledrie een speech houden. De aanwezigheid van deze twee politici is belangrijk voor de herdenking; van der Laan en Rutte tonen namens de Nederlandse overheid hun betrokkenheid bij het (gemeenschappelijke) slavernijverleden van Suriname en Nederland.

———————————————————————————————————————————————————

Jongerenpodium Boni Tula Oso

De podiumtent is versierd met foto’s en schilderijen, die op billboard formaat geëxposeerd zullen worden. De expositie ‘Art in Public – de emancipatie voorbij’ die samengesteld werd door beeldend kunstenaar Felix de Rooy, gaat over de migratie-evolutie van Nederland en Suriname, die begon bij de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863.

Op het podium zelf vinden bijzondere performances plaats; Dave MacDonald, gitarist en singer-songwriter zette samen met pianist en componist Robin van Geerke enkele gedichten van Surinaamse dichters Robin Raveles (Dobru), Frans Henri de Ziel (Trefossa) en Martinus Luchtman (Shrinivasi).

Naast Dave MacDonald zijn Harman Sordam, Robert, Lucas Sheperd, Raj Mohan, Claudio Ritfelt, Leonie Meijer, Kelita Gallant de vocale vertolkers van de gedichten. Een extra beetje magie komt tot stand doordat de zangers in elkaars taal zullen zingen en er ook gebruikt gemaakt wordt van Rap, Spoken Word en improvisatiemuziek.

Do we need to say more? Het jongerenpodium verdient een groot en enthousiast publiek, en aangezien er nog drie andere podia in het park zijn opgesteld, en overal de geur van heerlijk Antilliaans en Surinaams eten hangt, rekenen we op jouw aanwezigheid. Iedereen is welkom, hoe meer zielen hoe groter de betrokkenheid en hoe groter de vreugde. En je nationaliteit? Die is totáál niet van belang, en dat gaan we vieren!

Meer info: KetiKotiAamsterdam.nl