De Black Achievement Month 2018 gaat van start!

Dit jaar trapt Black Achievement Month af met een wervelende openingsshow in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) getiteld ‘Celebrating Black Presence’ met daarin een selectie van hoogtepunten uit ons festival.

De avond opent met een film die de verschillende activiteiten en ambassadeurs van de Black Achievement Month laat zien. Dit wordt gevolgd door een miniconcert door de Ladies of Tambu: Giovanca Ostiana en Tamara Nivillac. Zij worden muzikaal begeleid door de band van percussionist Vernon Chatlein. De Tambu is een Antilliaanse muziekstijl die ontstaan is tijdens de slavernij in het Caribisch koninkrijk. Ook is er Afrikaanse dans van Jambo Afrika.

Journaliste en auteur Hélène Christelle Munganyende draagt een inspirerende column voor en stichting Julius Leeft! en De Nieuwe Kerk presenteren een scene uit het muziektheaterstuk ‘We have a dream’ over Martin Luther King met tekst van Paulette Smit. Hoofdrollen worden vertolkt door Gershwin Bonevacia, Jeannine La Rose, Anna Makaloy en Tarif Heljanan. De muziek wordt verzorgd door Harto Soemodihardjo.

Michaela DePrince, tweede solist bij Het Nationale Ballet, danst een speciaal werkvan choreograaf Peter Leung en bariton Anthony Heidweiler brengt twee nummers ten gehore. Er is een interview met Claron McFadden over de opera Harriet.  Het programma wordt afgesloten met een scene uit de succesvolle musical ‘The Color Purple’ waaraan de volledige cast meedoet. De presentatie is in handen van FunX radio-DJ Shay Kreuger.

Zie website ‘Black Achievement Month‘ voor meer informatie en tickets